Трети пациентски уебинар относно рака на маточната шийка

HPV 1920x1080px treti webinar POSTPONED

Скъпи приятели на Синево България,
 
Преди няколко часа научихме и с прискърбие Ви съобщаваме, че д-р Калина Цонева, сърцат лекар, обичан от пациентите и Човек, дългогодишен партньор на Синево България, е починала. Тя беше отдадена на професията си и за нас това е голяма загуба!
Пациентският уебинар за рак на маточната шийка, на който тя беше лектор два пъти, ще бъде отложен в следващите седмици в нейна памет.
До няколко дни ще обявим новата дата, на която ще се състои Трети пациентски уебинар за рака на маточната шийка „Намали риска. Предпази се. Живей!“.
Поднасяме съболезнования на семейството и близките на д-р Калина Цонева.
 
Екипът на Синево България

На 27-ми ноември (събота) от 11:00 ч. ще се проведе трети пациентски уебинар, организиран от Национална пациентска организация (НПО), заедно с Национално сдружение за профилактика на рака на шийката на матката и шведски медицински лаборатории Синево по повод на кампанията „Намали риска. Предпази се. Живей!“.

Линк към събитието във Facebook: https://fb.me/e/VxuZqCVC

Трети пациентски уебинар относно рака на маточната шийка

В уебинара ще бъдат разгледани новите методи за диагностициране на рака на маточната шийка, както и неговата профилактика и лечение. Уебинарът ще стартира в 11:00 ч. на 27 ноември (събота) и ще се излъчва във фейсбук страницата на медицински лаборатории Синево, както в страницата на събитието. Всеки, който желае да зададе своите въпроси, може да направи това по време на излъчването на живо в секцията за коментари под видеоклипа.

Лектори в трети пациентски уебинар относно рака на маточната шийка

  • Д-р Цветелина Великова, клиничен имунолог и медицински директор на шведски медицински лаборатории Synevo Bulgaria – д-р Великова завършва медицина в Медицинския университет в София през 2010 г. Защитава дисертация в областта на имунология на гастроинтестиналния тракт през 2014 г. От 2016 г. е специалист по клинична имунология.
    В момента д-р Великова работи в Университетската болница „Лозенец“ и е асистент към Медицинския факултет на Софийски университет „Св. Климент Охридски“. Член е на няколко научни и професионални организации в България и чужбина. Има над 100 научни публикации, както и участие в над 15 научни проекта. Тя също така е рецензент и член на редакционния съвет на няколко списания.
    Поддържа страница, група и блог, посветени на имунологията.
  • Д-р Иван Вецев, акушер-гинеколог – Завършва Медицински университет София през 2010 г., а своята специалност Акушерство и гинекология придобива през 2016 г.
    Д-р Вецев извършва прегледи и съвременно лечение на акушеро-гинекологични заболявания, всички видове изследвания и процедури, проследяване на бременност, колпоскопия и др. Научните му интереси са насочени към ранната диагностика, профилактиката и воденето на раждането при бременност с повишен риск.
    Освен това, д-р Иван Вецев е участвал в разписването и реализацията на редица здравни кампании и проекти, насочени към социалнозначими заболявания и проблеми в здравеопазването.