Събитието TEDxVitosha Women: What now? и нашите лектори

лектори Лиляна Асенова и д р Иван Вецев

За нас е чест, че сме здравни партньори на TEDxVitosha в безопасното провеждане на събитието TEDxVitosha Women: WHAT NOW?, което ще се проведе на 26-ти януари (сряда) в Hyatt Regency Sofia.

Някои от Вас вероятнов вече познават Лиляна Асенова, председател на Национално сдружение за профилактика на рака на шийката на матката, както и д-р Иван Вецев, председател на Управителния съвет на Национална пациентска организация (НПО) от техните участия в събития и уебинари по повод на нашата кампания за профилактика и диагностика на рака на маточната шийка „Намали риска. Предпази се. Живей!“.

Радваме се да обявим, че те ще бъдат лектори в предстоящото на 26-ти януари TEDxVitosha Women: WHAT NOW?, част от поредицата на TEDxVitosha от социалнозначими събития.

По време на участието си те ще споделят важна информация за рака на маточната шийка и необходимостта от предприемане на превантивни мерки чрез съвременни методи за диагностика и лечение. След събитието всички лекции ще бъдат публично достъпни онлайн.

Медицински лаборатории Synevo Bulgaria предлагат течно-базирана цитология по Бабеш-Папаниколау (PAP тест), чрез който могат да бъдат диагностицирани предраковите и раковите състояния на маточната шийка. Препоръчва се такива рутинни изследвания да се провеждат всяка година след 21–годишна възраст.

ПАП: Цервико-вагинална цитология Бабеш – Папаниколау в течна среда

PAP + HPV