Търсене
Close this search box.
Търсене
Close this search box.

Category: Алергология

poleni
Алергология

Алергия към полени

Обща информация Алергията към полени е имунологично обусловен отговор на организма към определени вещества, наречени полени, които са микроскопични частици, носещи мъжки или женски полови

alergia kam jivotni
Алергология

Алергия към животни

Обща информация Алергията към животни и особено домашни любимци може да доведе до постоянни симптоми, тъй като експозицията може да възникне на работното място, в

anafilaksia
Алергология

Анафилаксия

Резюме Анафилаксия е тежка, животозастрашаваща алергична реакция от бърз тип, която се провокира от излагане на алергени- съставки, вещества, частици, към които организмът е алергичен.

dermatit
Алергология

Дерматит

Обща информация Дерматитът е общ термин, който описва възпаление на кожата. Това е често срещано състояние, което има много причини и протича в много форми. Обикновено

ltt hrani.psd
Алергология

Лимфоцитен трансформационен тест за храни

Лимфоцитният трансформационен тест (ЛТТ) се базира на принципа на антиген/алерген- специфично индуциране на клетъчното делене на лимфоцитите след контакт със съответния антиген. Позитивната реакция при

template featured image.psd 2
Алергология

Лимфоцитен трансформационен тест – метали

Лимфоцитният трансформационен тест (ЛТТ) се базира на принципа на антиген/алерген- специфично индуциране на клетъчното делене на лимфоцитите след контакт със съответния антиген. Позитивната реакция при

алергия към мляко 1
Алергология

Алергия към мляко

Алергията към мляко е анормален отговор на имунната система на организма към мляко и продукти, съдържащи мляко. Това е една от най-честите хранителни алергии при деца. Консумацията

изследвания за алергии
Алергология

Алергии при децата

Алергията представлява естествена защитна реакция на организма спрямо агенти от околната среда, които след като попаднат в организма, се явяват своеобразна заплаха за него. В

Хранителни алергии: Изследвания IgE и LTT
Алергология

Хранителни алергии: Изследвания IgE, IgG и LTT

Хранителните алергии представляват повишен имунен отговор към съдържащите се в храната алергени. Алергията е дисфункция на имунната система с повишен имунен отговор срещу безвредни чужди