Надежден и бърз тест за определяне на influenza тип А и В

Медицинска информация

Грипът е остро вирусно инфекциозно заболяване с висока контагиозност (заразност), с подчертана склонност към циклични епидемии и периодични пандемии, обхващащи  от 50% до 80% от населението на света.

Високата му контагиозност се обуславя от краткия инкубационен период (периода от заразяването до появата на първите симптоми), въздушно-капковия механизъм на предаване и високата възприемчивост сред хората.

Грип бърз тест Synevo

Причинителите на грипа са грипните вируси А, В и С, като само типове А и В водят до сериозно заболяване и причиняват повечето грипни епидемии.

Вземи мерки сега: https://synevo.bg/influenza-tip-a-i-v-antigen/

Основните фактори, които определят риска от заболяване са: нивото на предшестващия имунитет, възрастта на заразените – крайните възрасти са изключително чувствителни към инфекцията, както и бременните жени и жени, подложени на хормонална терапия. С повишен риск са хора с подлежащи заболявания на сърдечно-съдовата и дихателната система, метаболитни болести и особено захарен диабет, злокачествени заболявания, имунодефицитни заболявания.

Можете да заявите бърз тест за грип онлайн

Заявете изследванията си онлайн и спестете 5% от стойността им

29,10 лв.Добави в количката

Инкубационният период е от 24 часа до 4-5 дни.

Началото е внезапно, с тежко общо състояние, главоболие, втрисане и повишаване на температурата до 38-40°, болки по мускули и стави, силна отпадналост и разкършеност. Изразени  болки и парене в очите, дразнене от светлина. Често е налице хрема, болки в гърлото и суха, дразнеща кашлица.

В някои епидемии, по-често при деца, може да има възпаление на ушите или  диариен синдром. В следващите дни температурата постепенно се нормализира, общото състояние се подобрява и за около 5 до 7 дни настъпва оздравяване. Често има продължителен период на възстановяване (1-2 седмици) с лесна уморяемост и общо неразположение.

ИНФО Разбери повече:

Бърз тест за грип: Influenza тип А и В

Усложненията на грипа са предимно от страна на белите дробове с развитието на първична или вторична бактериална пневмония. По-рядко се засяга нервната система с картината на енцефалит, менингит, полиневрит; сърдечно-съдовата система – миокардит и др., които потенциално могат да бъдат фатални.

Грипният вирус тип В има същия спектър от прояви както грип А, но честотата на тежките и усложнени форми е четирикратно по-малка, отколкото при грип А.

Бързите тестове подпомагат лекарите във взимането на диагностични и лечебни решения за пациентите. Те дават отговор на въпроса дали да се предписват специфични антивирусни лекарства, а тези медикаменти имат най-голям ефект, ако се приложат в първите 24 до 48 часа от началото на заболяването. При точно диагностициране и съответното правилно лечение, ще се намали продължителността на боледуване и тежестта на симптомите, както и ще се намали значително риска от горе-споменатите усложнения.

Резултатът се получава от лабораторията същия ден.

Не забравяйте, че правилната диагноза води до ефективно лечение.

4.5/5 (4 Reviews)