Защо избирам теста Вагинален микробиом за моите пациенти?

Медицинска информация

вагинален микробиом д р марио манев featured 1

Вагинален микробиом PCR тест или защо избирам този пакет като оптимален баланс между надеждност и достъпност

Какво е Вагинален микробиом PCR тест?

Вагинален микробиом PCR тест представлява скринингов сет, който работи на генетично ниво, така наречения PCR (Polymerase Chain Reaction). Крайната цел на теста е да покрие конвенционалното микробиологично изследване, както и много по-широк спектър от влагалищни патогени, чрез едноетапно вземане на две проби – вагинална и цервикална.

В живота на всяка жена съществува един неизбежен елемент – вагиналните инфекции или, както е популярен израза „бяло течение“. Влагалището е колонизирано с голям брой полезни и условно патогенни бактерии, като количественият и качественият състав се променят в рамките на месечния цикъл. Изключително важна е ролята на полезните лактобацили, които създават естествена биологична защита на влагалището. При определени обстоятелства (настинка, смяна на климата, пътуване на далечни разстояния, прием на антибиотици, стрес и др.) този баланс може да се наруши и полезните бактерии да намалеят или условно патогенните да проявят патогенния си потенциал, както и да настъпи колонизация с патогенни микроорганизми.

Защо Вагинален микробиом PCR тест?

Конвенционалното микробиологично  изследване се осъществява чрез взимане на влагалищен секрет. То се извършва в две насоки – посявка в хранителна среда и нативна натривка, която се изследва от микробиолог.

Вагинален микробиом PCR тест е съвременен тест, който:

 • дава цялостен анализ на вагиналната микрофлора
 • диагностицира вагиналната дисбактериоза и повече от сексуално-трансмисивните инфекции (най-често срещаните причинители за усложнение на бременност, аборт или засягане на плода в неонатална, ранна детска и детска възраст)
 • количествено определя микроорганизмите в женския урогенитален тракт и броя лактобацили;
 • дава оценка на състоянието и нивата на микрофлората;
 • комплексен, качествен и количествен анализ на влагалищния микробиологичен статус;
 • откриване на аеробни и анаеробни условно патогенни микроорганизми, микоплазми и гъбички;
 • определя степента на дисбиозата.
ИзследванеСъдържаниеЦенаПоръчай

Предимства на Вагинален микробиом PCR тест

Вагинален микробиом PCR тест предоставя информация и помага за:

 • неприятните усещания, хроничните инфекции, микрофлората на урогениталния тракт;
 • количествена оценка и съпоставяне на отделните групи микроорганизми;
 • подпомага ограничаването на неправилната употреба на антибиотични средства и произлизащите от тях усложнения
 • оценява качеството и количеството на проба – взетия материал, което спомага за предотвратяване на грешки и фалшиво-отрицателни резултати
 • процедурата на работа е улеснена и дава бърз анализ, автоматична интерпретация на резултатите
 • установяване причините за инфертилитет;
 • подходящ при планиране на бременност, преди процедура за ин-витро оплождане и по време на бременността, както и предстоящи коремни операции.

Вагинален микробиом PCR тест се използва при хронични и често рецидивиращи вагинални инфекции, несъответствия между клиничните симптоми и лабораторните резултати, в случаи на повтарящи се спонтанни аборти, при инвазивна гинекологична манипулация с повишен риск от асцендентни инфекциозни усложнения, както и за профилактика и анализ на състоянието на микрофлората при здрави жени.

Вагинален микробиом PCR тест е напълно подходящ за установяване на често рецидивиращи вагинални инфекции и за установяване на несъответствие между клиничните симптоми и лабораторните резултати.

Вагинален микробиом PCR тест

Защо аз избирам Вагинален микробиом PCR тест за моите пациенти?

Вагинален микробиом PCR тест е най-усъвършенстваната молекулярно-диагностична технология. Чрез нея съвременната жена получава резултати, базирани на причинителите за полово предавани инфекции. Тестът дава възможност за получаване на цялостна оценка на микрофлората на урогениталната система. Той спомага за правилната диагноза и лечение, за подобряване на общото здравословно състояние, репродуктивни функции и качеството на живот!

Вагинален микробиом PCR тест е методът за точна диагноза и лечение, с подробни резултати и заключения за състоянието на пациента. Това е една иновативна и подробна грижа за нашите пациенти!

Д-р Марио Манев

Д-р Марио Манев

Завършва Медицински университет София през 2012 г. Своята специалност Акушерство и гинекология придобива през 2017 г. От 2013 до 2018г. работи в ПСАГБАЛ Св. София. Към момента работи в МЦ Медкрос и Клиника Малинов София.