Търсене
Close this search box.
Търсене
Close this search box.

Пакети за диагностика и проследяване след COVID-19 или други инфекциозни заболявания

Синево България

Ваш партньор в битката с COVID-19

пакети за проследяване след преболедуване с инфекция

Рутинни изследвания и изследвания след вирусна инфекция

Лаборатория Синево предлага пълен набор от изследвания, предназначени за диагностика и проследяване на пациенти след преболедуване от COVID-19, както и за проследяване на постваксинален имунитет. 

Изследванията, свързани с COVID-19, които Синево предлага на своите пациенти, са подходящи за диагностика и проследяване на инфекцията. Също така тези тестове помагат да се оцени общото състояние на пациента чрез изследване на ключови лабораторни показатели, които могат да бъдат променени в хода на инфекцията със SARS-CoV-2 вируса.

Редовното изследване на няколко кръвни показателя е един от най-важните начини да следите цялостното си физическо състояние. Тестването на рутинни интервали може да Ви позволи да видите начина, по който тялото ви се променя с течение на времето, и да Ви даде възможност да вземате информирани решения за Вашето здраве.

Обикновено Вашият лекар ще Ви препоръча да си правите рутинна кръвна работа поне веднъж годишно, приблизително по същото време като Вашия годишен физически преглед.

Но това е минимумът, който можете да направите за себе си. Има няколко основни причини, поради които може да искате да си правите кръвни изследвания по-често от веднъж годишно:

  • Изпитвате необичайни, постоянни симптоми. Те могат да включват всичко – от умора до необичайно наддаване на тегло или болка.
  • Искате да оптимизирате здравето си. Познаването на нивата на различни кръвни показатели, като холестерол, може да Ви позволи да промените диетата или фитнес плана си, за да сведете до минимум нездравословните навици (за които може дори да не осъзнавате, че са нездравословни). 
  • Искате да намалите риска от заболяване или усложнения. Редовните кръвни тестове могат рано да установят предупредителните признаци на почти всяка болест. Много сърдечни, белодробни и бъбречни заболявания могат да бъдат диагностицирани с помощта на кръвни тестове.
  • Били сте болни или в момента сте болни от вирусна, бактериална или друга инфекция. Рутинните кръвни изследвания ще Ви помогнат да следите състоянието си и да вземете мерки за предпазване от усложнения.

Говорете с Вашия лекар, ако искате да правите определени изследвания по-често от веднъж годишно.

Промоционални пакети след вирусна инфекция

Основен пакет “Общо състояние”

Основният пакет „Общо състояние“, който лаборатория Синево предлага, е предназначен за всички лица, които биха искали да се ориентират за здравословното си състояние с помощта на няколко лабораторни показатели. Сред тях са пълна кръвна картина с диференциално броене, което изследване дава представа за броя и разпределението на основните кръвни клетки в организма (червени, бели кръвни клетки и тромбоцити) и показатели, свързани с анемия (като хемоглобин и хематокрит). Биохимичните изследвания като серумна глюкоза, урея, креатинин, пикочна киселина, билирубин, общ белтък, аминотрнсферази и други могат да дадат представа за работата на редица вътрешни органи като черен дроб, бъбреци, панкреас.

Пакетът е свързан с профилактиката и не замества посещение на лекар.

ПакетСъдържаниеЦенаПоръчай

Пакети – След инфекциозно заболяване (вкл. COVID-19)

Ако сте прекарали вирусна или друга инфекция, включително COVID-19, бихте могли да направите няколко рутинни изследвания, които да Ви ориентират след боледуването.

Първият набор от изследвания включва пълна кръвна картина, която определя основните кръвни клетки (еритроцити, левкоцити и тромбоцити), както и показатели, свързани с анемия. Важно е да бъдат определени и показатели на системно (общо) възпаление като СУЕ и CRP. Тези показатели могат да бъдат завишени или в норма, като най-добре е да бъдат сравнени с предходно изследване, ако такова е направено. Чернодробните ензими (аминотрансферази, АСАТ и АЛАТ), както и D-димер отразяват чернодробната функция. Често изброените показатели са разместени след вирусна или бактериална инфекция. Нещо повече, повишението на Д-димер обикновено е свързано с COVID-19 преминала или настояща инфекция.

ПакетСъдържаниеЦенаПоръчай

Разширеният панел дава по-добра представа за отражението на инфекцията върху някои вътрешни органи. Показатели като феритин, LDH, Д-димер и параметри на кръвосъсирването могат да са променени поради COVID-19 или друга тежка инфекция.

ПакетСъдържаниеЦенаПоръчай

Кръвните тестове предлагат възможност да оцените цялостното си здравословно състояние. Те също така са добър начин да проследите рано как тялото Ви реагира на лечение при различни състояния.

Правете рутинни кръвни изследвания поне веднъж годишно. Говорете с Вашия лекар, за да научите дали има други тестове, които може да са Ви необходими, за да осигурите оптималното си здраве.

Пакет – Витамини

Есенциалните витамини имат важни функции в организма, а недостигът на витамини може да доведе до редица заболявания, включително анемия. Анемията, дължаща се на дефицит на витамини като фолат и В12, е свързана с промени в еритроцитите.

Анемия, свързана с дефицит на витамини

Фолатът, известен още като витамин В9, участва в образуването на еритроцитите. Той е необходим за производството на ДНК, която контролира растежа на тъканите и функцията на клетките. Хората със заболявания на тънкото черво като цьолиакия или тези, които хирургично са имали част от тънкото черво отстранено, приемат големи количества алкохол, или определени лекарства, могат да имат затруднения с усвояването на фолат или неговата синтетична форма, фолиева киселина. Бременните жени и жените, които кърмят, имат повишена нужда от фолат. Ниските нива на витамина по време на бременност са свързани с вродени дефекти като spina bifida. Бъбречната недостатъчност и хемодиализата също са рискови за дефицит на фолят.

Недостигът на витамин В12 обикновено е резултат от избягване на месото, яйцата и млякото, нарушения на абсорбцията при анормален бактериален растеж или чревно заболяване като болестта на Крон или цьолиакия; паразити като тения, или липсата на вътрешен фактор (intrinsic factor). Витамин B12 е важен не само за производството на здрави еритроцити, но и за нормалното функциониране на нервната система – постоянни изтръпвания на ръцете и краката или проблеми с равновесието, объркване и намалена памет. Без лечение неврологичните усложнения могат да станат постоянни.

Витамин Д3, също познат и като холекалциферол, се синтезира в кожата под действие на ултравиолетовите лъчи. неговият метаболизъм е сложен. При мнозинството хора, които не се излагат достатъчно на слънце, особено в зимните месеци, нивата на витамин Д не са оптимални. Изследването се препоръчва при при налични данни за намалена костна плътност (остеопения или остеопороза), костни фрактури и деформации, или при нарушен метаболизъм на калция (завишени и понижени нива на калций, фосфор, паратхормон); при диагностика и проследяване на заболявания на паращитовидните жлези; други.

ПакетСъдържаниеЦенаПоръчай

Всички пакети

ПакетСъдържаниеЦенаПоръчай
3.4/5 (10 Reviews)